Träning


Just nu tränar vi på för fullt, vi i Stockholm i Solnahallen.
Det är mycket skott som tränas och spelsystem som ska sitta.

Det börjar kännas riktigt bra, laget är bra fysiskt tränade och allt börjar stämma.
Känns bra att vi har ett par matcher i Istanbul innan turneringen börjar. Då kommer vi få möjligheter att testa en hel del system och möjlighet att rätta till det som inte stämmer.

Heja Sverige!

//Kolan


Välkommen till Rullstolslandslagets blogg!



Hej alla Rullstolsbasketintresserade!
 
Niclas Rodhborn heter jag och är lagkapten för årets upplaga som skall representera Sverige vid EM i Adana, Turkiet, 5-16 oktober-2009. Vi åker dit som regerande europamästare från senaste EM som gick i Tyskland 2007 men har ändå inte favorittrycket i och med att vi gjorde en bragd när vi tog guld och sedan följde upp med ett icke godkänt Paralympics förra året i Peking. 

Men som många vet passar det svenskar över lag att slå från underläge. Därmed inte sagt att vi inte är en av favoriterna men länder som England, Tyskland och Italien ses som knappa favoriter framför oss.

Men när vi kan spela på topp är vi livsfarliga och kan slå vilket land som helst i världen skulle jag vilja påstå!
 
I år har vi tränat hårdare än någonsin och med lite nytt ledarskap, några nya intressanta spelare och de gamla rutinerade mer tränade och motiverade än på länge ser det otroligt intressant och spännande ut och som jag ser det kan vi gå hur långt som helst!

Jag har bara spelat i landslaget sedan 2007 så jag har inte så många mästerskap att jämföra med men den sammanhållning, glädje och harmoni mellan ledare och spelare samt den fysiska form som vi är i år har jag aldrig sett, inte ens då vi tog guld vid EM 2007 så förutsättningarna finns verkligen där för att återigen göra en bragd även om den blir mindre när man gör den för andra gången :)
 
Man skall vara medveten om att det är små marginaler och att Sverige är ett litet land med bara 6 basketlag och därifrån tas ett landslag ut på 12 spelare. Det skall jämföras med t ex Italien som har flera ligor/serier med massor av lag och likaså i Tyskland.

England som har enbart professionella spelare som kan lägga all sin tid på att förbereda sig inför mästerskap medans de allra flesta i vårt lag tvingas jobba/plugga och spela basket på ”amatörnivå” utan någon som helst betalning, med tanke på det så förstår ni mer vad jag menar med att det var en bragd att ta EM-guld 2007 där vi bland många andra vinster slog "proffslaget" England i både gruppen och sedan i finalen.
 
Det är med stor spänning och förväntan jag ser fram emot att åka ner till Turkiet i slutet av denna månad för att först spela en träningsturnering i Istanbul och sedan direkt till EM-staden Adana och börja EM den 5e okt.
 
Ha det bra och följ gärna min lagkamrat Peter ”kolan" Kohlströms bloggande på vägen till och under EM, mycket nöje!
 
Jag citerar våra coacher "det viktiga är laget inte jaget" och "vi respekterar alla lag men fruktar ingen" :)
 
/Niclas Rodhborn


RSS 2.0